Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sucul de morcovi, aur pentru sănătate. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului

Sucul de morcovi, aur pentru sănătate. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului

Pe lângă îmbunătățirea vederii, există numeroase motive care ar trebui să ne determine să consumăm suc de morcovi mai des.

Sucul de morcovi, aur pentru sănătate. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2024   •   12:00

Este cunoscut faptul că morcovii au o contribuție majoră pentru îmbunătățirea vederii, având un conținut bogat de betacaroten și vitamina A.

Cu toate acestea, există numeroase alte motive pentru care ar trebui să consumăm morcovi mai des.

Morcovii pot fi adăugați în diverse mâncăruri, însă cel mai bine este ca aceștia să fie consumați cruzi sau sub formă de suc proaspăt.

Pe lângă betacaroten, morcovii sunt bogați în alfacaroten, un antioxidant care, ca și betacarotenul, este parțial transformat în vitamina A în organism.

Beneficiile sucului de morcovi, pe lângă îmbunătățirea vederii

1. Proprietăți cicatrizante. Morcovii pot accelera vindecarea rănilor superficiale de la suprafața pielii, precum și a semnelor cauzate de acnee. De asemenea, consumul de suc de morcovi poate contribui la îmbunătățirea generală a aspectului pielii.

2. Ajută la eliminarea toxinelor din organism. Morcovii sunt bogați în antioxidanți, care împiedică formarea celulelor canceroase și răspândirea acestora printre cele sănătoase.

S-a descoperit, în timpul cercetărilor, faptul că morcovii conțin o substanță numită falcarinolul, care apără în mod natural rădăcina plantei de fungi și de dăunători. 

Ajunsă în organism, această substanță execută același rol, acela de a ne apăra de boli.

Antioxidanții și nutrienții din morcov ajută toate sistemele și organele, în special datorită rolului de purificare, ajutând la eliminarea toxinelor, notează doc.ro.

3.Susține sănătatea dinților. Sucul de morcovi conține multă vitamina C, ceea ce ajută gingiile să fie sănătoase. De asemenea, mineralele din morcovi fortifică rezistența dinților.

4.De ajutor pentru cei care vor să slăbească. Combinat cu puțin suc proaspăt de mere, sucul de morcovi poate potoli pofta de dulce, însă nu ar trebui să fie consumat în exces.

5.Sursă de energie. Morcovii sunt un izvor de minerale, printre care se numără și fierul, care ajută organismul să rămână activ și să facă față activităților zilnice.

Consumați în exces, morcovii pot duce la o afecțiune numită carotenemie, în care pielea capătă un aspect gălbui.

Pot exista și alte efecte nedorite, motiv pentru care nu trebuie să exagerăm privind cantitatea de suc de morcovi pe care o consumăm. 

Un pahar de suc pe zi este suficient pentru a ne putea bucura de efectele sale benefice.

×
Subiecte în articol: suc de morcovi beneficii sănătate
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close